Een voeding die voornamelijk uit planten bestaat lijkt voor de mens een stuk gezonder dan een voeding die voornamelijk uit vlees bestaat. Veganisten besluiten vaak ook om geen vlees en dierlijke producten meer te eten uit medelijden met dieren. Veel dieren leven namelijk in slechte omstandigheden omdat ze vooral als voeding voor de mens dienen. De meeste mensen zullen het erover eens zijn dat het gezond is om veel groente en fruit te eten. Soms wordt er echter nog wel eens getwijfeld over of het nu wel of niet gezonder is om veganistisch te leven. Bovendien vragen veel veganisten die de levensstijl pas hebben aangenomen zich af of ze supplementen nodig hebben. Het korte antwoord is: ja, vegan omega 3.

Wil je alles weten over de veganistische levensstijl en supplementen? Lees dit artikel dan eens grondig door!

Is de veganistische levensstijl gezonder?

Of de veganistische levensstijl gezonder is, is moeilijk te zeggen. Dit is ook afhankelijk van je exacte levensstijl en van met wie je deze levensstijl vergelijkt. Gemiddeld lijken veganisten relatief gezond te leven. Veganisten zijn echter vaak ook bewuster bezig met hun voeding. Dit kan dus ook simpelweg gecorreleerd aan elkaar zijn, maar hoeft niet te betekenen dat het een het gevolg van het ander is.

We kunnen wel concluderen dat je als veganist prima gezond kunt leven. Er zijn wel een aantal voedingsstoffen die je door middel van supplementen in moet nemen. Vegan omega 3 is daar een voorbeeld van. Omega 3 zit normaal gesproken veel in vis, maar dat eet een veganist niet. Ook zul je B12 supplementen moeten slikken om gezond te blijven als veganist. Als veganist is het dus wel zeer belangrijk om goed op je voeding te letten en gevarieerd te eten, maar voor wie geldt dit nu niet? Een veganistisch dieet kan wel iets lastiger zijn om goed te balanceren. Als je maar graag genoeg wilt, is dit echter zeer goed te doen.

Supplementen bestellen

Als je als veganist supplementen wilt bestellen, kun je dit doen via carebynature.nl. Als je supplementen bestelt, is het altijd aan te raden om de verpakking goed te lezen. Ga na of er echt geen dierlijke ingrediënten in het product zitten. Zo voorkom je dat je per ongeluk iets binnen krijgt dat je eigenlijk niet wilt eten.

Conclusie

Als je de veganistische levensstijl wilt aannemen, moet je dit dus zeker doen. Het is uiteindelijk je eigen beslissing wat je wel of niet eet. Voor het milieu kan dit zeker een goede keuze zijn. Wel is het dus aan te raden om supplementen te slikken. Die supplementen kun je onder andere bestellen bij carebynature.nl. Bestel bij carebynature.nl bijvoorbeeld omega 3 voor veganisten.