Hielspoor symptomen

 

Symptomen van hielspoor

Symptomen van hielspoor

Hielspoor

Een hielspoor is een aandoening waarbij kalkafzetting zich na verloop van tijd ophoopt tot een groei tussen de hiel en de voetboog.

 Oorzaken

Hielspoor ontwikkelt zich in de loop van de tijd als gevolg van scheuren in het membraan dat het hielbot bedekt. Wanneer beschadigde spieren en ligamenten uit de zachte weefsels in de hiel slijten, resulteert dit ook in hielspoor.

Het kan ook het gevolg zijn van veroudering, aangezien de kussentjes in de hiel verslijten, waardoor de schokabsorptie mislukt.

Symptomen van hielspoor

 In veel gevallen kunnen hielspoor optreden zonder enige pijn of symptomen, andere keren kan het gepaard gaan met af en toe of zeer ernstige pijnen, vooral tijdens het lopen, joggen of hardlopen als er een ontsteking is waar het spoor zich vormt.

 Over het algemeen wordt de pijn niet veroorzaakt door de hielspoor zelf, maar door de verwonding aan het zachte weefsel die ermee gepaard gaat. Het kan ook gepaard gaan met een aantal reeds bestaande of onderliggende gezondheidsproblemen. In de meeste gevallen, wanneer er sprake is van pijn in de hiel, gaan mensen er vaak van uit dat de oorzaak van de pijn te wijten is aan hielspoor, maar er kunnen andere factoren verantwoordelijk zijn voor de hielpijn.

Ongeacht de onderliggende oorzaak zijn er veel voorkomende symptomen van hielspoor. Veel mensen zullen ’s morgens vroeg of na langdurige rust meer uitgesproken hielspoorpijn ervaren. De pijn die velen ervaren als gevolg van hielspoor wordt vergeleken met pijn van een mes of een speld die in de onderkant van hun voeten steekt als ze ’s ochtends voor het eerst opstaan, deze pijn verandert later in een doffe pijn. De meeste mensen klagen dat deze scherpe pijn terugkeert na het opstaan ​​vanuit hun langdurige zithouding.

De symptomen kunnen ook zijn:

 Scherpe en stekelige pijn zoals die van een mes in de hiel bij het opstaan ​​in de ochtend

 De rest van de dag is de pijn als een doffe pijn in de hiel

 Aan de voorkant van de hiel, zwelling en ontsteking

 Meestal straalt er warmte uit vanaf de aangetaste plek

 Onder de hiel bevindt zich een klein, merkbaar botachtig uitsteeksel

 Op blote voeten lopen wordt een moeilijke taak vanwege een gevoelige plek aan de onderkant van de hiel

 Als u een van deze symptomen ervaart, wilt u misschien uw arts raadplegen voor een juiste en correcte diagnose; uw arts moet mogelijk een röntgenfoto van de voet maken om het probleem vast te stellen. De enige manier om dit hielspoor correct te diagnosticeren, is door het uitsteeksel op een röntgenfoto te zien.

 

Niet iedereen met hielspoor komt met deze symptomen voor. Velen met deze aandoening ervaren helemaal geen symptomen. Deze categorie mensen komt er misschien alleen achter dat ze hielspoor hebben als ze waarschijnlijk om een ​​andere reden een röntgenfoto hebben gemaakt.