hielspoor behandeling

Hielspoor behandeling

 

Hielspoorbehandelingen

Hielspoor is een aandoening die gepaard gaat met ophoping van calciumafzetting waardoor een klein uitsteeksel van het bot onder het hielbot ontstaat. Röntgenonderzoek laat zien dat een hielspoor zich wel een halve inch naar voren kan uitstrekken. Hielspoor kan bij sommige mensen pijnloos zijn; ze kunnen ook bij anderen ernstige pijn veroorzaken.

7 Hielspoorbehandelingen en huismiddeltjes

Hielspoor kan op de volgende manieren worden behandeld

1. Koud kompres

Koudetherapie biedt veel verlichting op het ontstoken hielweefsel. Het omvat het aanbrengen van een ijspak op de hiel. Doe de koude voetomslag ongeveer 10 minuten per keer om je voet en herhaal het proces elk uur terwijl je wakker bent.

 

 2. Schoenen en orthesen

Passend schoeisel biedt ook ongelooflijke verlichting door de druk op uw hiel te verminderen. Uw schoen moet een stevige hielsteun hebben, hij mag niet zo gemakkelijk inklapbaar zijn, maar matig flexibel om enige weerstand te bieden wanneer uw voet gebogen of gebogen is, mag niet meer dan 2,5 cm hoog zijn om de druk te verlichten.

U mag kant-en-klare voorgevormde inlegzolen (orthesen op maat) dragen die zijn gemaakt op voorschrift van uw podoloog; ze zijn ontworpen om te voorkomen dat uw voet gaat rollen en bieden ook extra steun aan de hiel.

 3. Medicijnen zonder recept

X`U kunt sommige vrij verkrijgbare geneesmiddelen tegen weefselontsteking gebruiken, zoals aspirine, ibuprofen (Advil, Motrin), naproxennatrium / naproxen (Aleve) kunnen worden gebruikt bij de behandeling van hielpijn.

Raadpleeg uw arts voordat u een geneesmiddel inneemt.

 

 4. Rekoefeningen

Rekoefeningen zoals het buigen van de voeten, het grijpen van de teenhanddoek, het strekken van de kuit en de squat, moeten regelmatig ’s ochtends,’ s middags en ’s avonds worden gedaan om uw hielpijn te verlichten; ’s Avonds voor het slapengaan kunnen speciale spalken worden gedragen die de voet gebogen houden om uit te rekken om de pijn te verminderen die’ s morgens vroeg optreedt.

5. Cryoultrasound

Cryoultrasound therapie biedt een efficiënte behandeling van hielspoorpijn, dit in combinatie met toepassing van elektromagnetische energie en koudetherapie geeft een grote pijnverlichting.

6. Corticosteroïde injecties

Corticosteroïd-injectie kan helpen bij het verlichten van een deel van de pijn veroorzaakt door hielspoor. Artsen passen meestal enkele andere medicijnen toe om het ongemak op de injectieplaats te verminderen. De meeste artsen injecteren de medicatie op het binnen- of middengedeelte van de hiel in plaats van op de bodem.

7. Chirurgie

Bij de operatiemethode wordt het hielspoor via een aantal speciale procedures verwijderd, artsen bevelen deze benadering zelden aan. Het wordt alleen overwogen als andere methoden zoals de bovenstaande hebben gefaald. Ook na een operatie is het mogelijk dat het hielspoor terugkeert.

 

 Oorzaken van hielspoor

Hielspoor ontstaat als gevolg van scheuren in de membraanomhulling van het hielbot en door slijtage van zachte weefsels in de hiel door langdurige spier- en ligamentbelasting.

 Het wordt ook veroorzaakt als gevolg van veroudering, naarmate mensen ouder worden, worden de kussens van de hiel afgevlakt en kunnen ze geen schokken absorberen, waardoor er ruimte ontstaat voor kalkafzetting onder de hiel. Deze afzettingen vormen na verloop van tijd benige uitsteeksels, die hielspoor zijn.