Koude voeten zijn niet fijn, vaak zorgen koude voeten voor een koud gevoel over je hele lichaam. De een heeft vaak last van koude voeten, de ander vrijwel nooit. Er zijn gelukkig een aantal dingen die je eraan kunt doen.

Draag de juiste sokken
Sokken zijn belangrijker dan veel mensen denken. Het dragen van de juiste sokken voorkomt een hoop problemen, waaronder koude voeten. Wanneer je sokken draagt die te strak zitten, kan dat een oorzaak zijn voor koude voeten. Ook is het in veel gevallen verstandig om voor sokken van bepaald materiaal te kiezen. Katoen is een goede stof voor sokken. Heb je vaak last van zweet voeten dan zijn sokken die goed vocht absorberen goed. Bij Sokken-outlet.nl vind je sokken die speciaal vochtabsorberend zijn.

Voorkom zweetvoeten
De een heeft er vaker last van dan de ander, zweetvoeten. Dit kan erg vervelend zijn. Zweetvoeten zijn een veelvoorkomende oorzaak voor koude voeten. Wanneer je zweetvoeten, en dus vochtige voeten en sokken hebt, wordt dat gauw koud. Het is erg lastig om vochtige voeten warm te krijgen. Probeer dus te zorgen voor droge voeten in je sokken/schoenen. Vaak zorgt dit er al gauw voor dat de koude voeten verdwijnen.

Draag de juiste schoenen
Ook schoenen zijn belangrijk om koude voeten te voorkomen. Kies schoenen van een luchtig, oftewel ademend materiaal. Kies ook voor de juiste maat. Is je eigen maat niet verkrijgbaar ga dan liever voor een maat groter dan een maat te klein. Wanneer schoenen knellen kan dit een oorzaak zijn voor koude voeten.

Blijf in beweging
Wanneer je de hele dag stil zit krijg je het sneller koud. Het gaat niet alleen om voeten in dit geval, maar om het gehele lichaam. Wanneer je regelmatig blijft bewegen zullen ook je voeten minder snel koud zijn.