Met oud en nieuw viert iedereen feest. Vaak bakken mensen met oud en nieuw lekkere oliebollen of appelflappen en vloeit de champagne rijkelijk. Wat ook bij oud en nieuw niet kan ontbreken is vuurwerk. De enige dag per jaar dat je legaal een vermogen aan vuurwerk de lucht in mag knallen.

Sommige mensen gaan met oud en nieuw lekker op tijd op bed, omdat ze niet van dat geknal houden. Anderen moeten misschien nog aan het werk en krijgen niet veel mee van het jaarwisselingsmoment. Hoe je oud en nieuw ook viert, in deze blog geven we je een paar tips om ontspannen het nieuwe jaar in te gaan.

Vuurwerk afsteken

Als je van plan bent om vuurwerk af te steken zijn er wel enkele voorzorg middelen die je kunt treffen. Om helemaal veilig te zijn kun je vuurwerk het beste vanuit huis bekijken. Maar zelf vuurwerk afsteken gaat dan natuurlijk moeilijk. Het beste is om dan te kiezen voor gehoorbescherming. Je kunt oordoppen instoppen waarmee je wel de knal hoort, maar je oren geen gehoorbeschadiging oplopen.

Vuurwerkknallen zijn al gauw gelijk aan 120 decibellen. Dit betekent dat je al van 1 knal gehoorbeschadiging zou kunnen krijgen! Hou daarom zo veel mogelijk afstand en zorg dat ook de oren van kinderen beschermd worden.

Slapend het nieuwe jaar in

Voor de mensen die liever slapend het nieuwe jaar in gaan of slapen voordat ze nog moeten werken is er ook een goede oplossing. De oordopjes die geluid dempen zullen de vuurwerkknallen om je heen minimaliseren, wat zorgt voor een goede nachtrust. De oordoppen zijn lekker zacht waardoor je ze niet zult voelen als je op je oren slaapt.

De knallen zullen nooit volledig geblokkeerd worden, omdat je trommelvlies trillingen krijgt waardoor je hele harde geluiden soms nog vaag kunt horen. Door oordoppen te gebruiken die speciaal voor jou op maat zijn gemaakt, kun je de beste demping creëren.

Verantwoordelijk feest vieren

Voor de mensen die kiezen voor een gezellig feestje tijdens oud en nieuw, bieden oordoppen ook bescherming. Als er harde muziek wordt gedraaid en veel rumoer is, kunnen je oren hier last van krijgen. Zo kom je misschien wel eens thuis met een piep of ruis in je oren. Dit is niet goed voor je oren en kan uiteindelijk schadelijk zijn.

Als je oordoppen in doet met een muziekfilter, zal je de muziek gewoon kunnen horen maar dan op een verantwoord niveau. Ook gesprekken kun je gewoon blijven horen zonder dat je mensen niet meer verstaat! Een echte win-win situatie voor je oren. Hoe ga jij oud en nieuw vieren?