Het is je vast wel eens verteld dat het drinken van water goed is voor je gezondheid. Water bevat geen calorieën en biedt veel voordelen voor je lichaam. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je vandaag nog moet starten met het drinken van kraanwater. In dit artikel delen we een aantal van die redenen met je.

Goed voor je huid

Water zorgt ervoor dat bepaalde gifstoffen uit je lichaam gespoeld worden. Dit zijn gifstoffen die ervoor kunnen zorgen dat je een onrustige huid krijgt met puistjes of andere oneffenheden. Door veel water uit de kraan met drinkwater filter van Soft Water Systems te drinken, zorg je ervoor dat je huid gezond blijft. 

Afvallen 

Uit een aantal onderzoeken is gebleken dat er een verband bestaat tussen het drinken van water het verliezen van gewicht. Dit komt omdat het drinken van water mensen een vol gevoel geeft, waardoor je minder gaat eten. Drink wanneer je trek krijgt een glas water leeg en je hersenen krijgen het signaal dat je maag gevuld is. Als je graag wat kilo’s kwijt wilt, is het sowieso een goed plan om andere dranken zoals vruchtensappen en frisdrank in te ruilen voor een glas water. Zo krijg je minder calorieën en suikers binnen, waardoor je jouw doel makkelijker zult bereiken. 

Vochtbalans

Wist je dat zestig procent van je lichaam bestaat uit water? Het is belangrijk om je vochtbalans te onderhouden door genoeg te drinken. Zo kunnen voedingsstoffen door je lichaam getransporteerd worden. Daarnaast wordt het vocht gebruikt om je lichaamstemperatuur te reguleren en je voeding te verteren. Het is dus voor veel systemen die in je lichaam plaatsvinden erg belangrijk dat je vochtbalans op orde is. 

Sportprestaties verbeteren

Wanneer je veel sport, zul je waarschijnlijk ook veel zweten. Je lichaam verliest tijdens het sporten veel vocht in de vorm van zweet. Je lichaam zal minder goed presteren wanneer je niet genoeg vocht in je lichaam hebt. Om je sportprestaties te verbeteren is het dus belangrijk om voor, tijdens en na het sporten genoeg water te drinken. Als je na het sporten water drinkt, zullen afvalstoffen uit je spieren ook sneller afgevoerd worden. Dit zorgt ervoor dat je spieren sneller herstellen en je minder last zal hebben van spierpijn na het sporten.