Je hebt ongetwijfeld wel eens van palliatieve terminale zorg gehoord. Het leven is eindig en wanneer mensen terminaal ziek zijn, dan is er in Nederland gelukkig de mogelijkheid tot palliatieve terminale zorg. Daarmee wordt zorg bedoeld met als doel een pijnloos levenseinde te bewerkstelligen. Het gaat dus om patiënten die geen kans meer op overleven hebben, meestal als gevolg van terminale ziekte zoals kanker. Wat behelst de palliatieve terminale zorg dan zoal? In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in.

Het behandelen en verlichten van pijn

Patiënten met een terminale ziekte kunnen veel pijn ervaren in het laatste stadium van het leven. De palliatieve zorg is er dan ook op gericht om deze pijn te verlichten. Dit kan enerzijds over fysieke pijn gaan. Daarvoor wordt doorgaans medicatie gebruikt. Maar het kan ook om psychische klachten gaan. Mensen in het laatste stadium van het leven kunnen namelijk ook te maken krijgen met psychische problemen. Ook daar kan hulp bij geboden worden.

Levenskwaliteit verbeteren

Ook het verbeteren van de levenskwaliteit behoort tot de palliatieve terminale zorg. Dit heeft als doel om de laatste fase van het leven nog enigszins aangenaam te maken voor de patiënt. Op die manier kunnen er nog leuke dingen worden gedaan in de laatste levensfase.

Andere aspecten

Daarnaast zijn er ook nog vele andere aspecten die een belangwekkende rol spelen bij de palliatieve zorg. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan aandacht voor spiritualiteit, religie en ga zo maar verder. Uiteraard kan voor iedereen de zorg geheel anders zijn.

Zorgservice Brabant

Bij de Zorgservice Brabant is het mogelijk om palliatieve zorg te verkrijgen. Het voordeel is dat zij 24/7 bereikbaar zijn. Zorgservice Brabant is heel transparant en levert altijd maatwerk. Het is bijvoorbeeld mogelijk om 24/7 palliatieve zorg te krijgen, maar soms voldoet minder ook. Voor meer informatie kun je de website bekijken. Daar vindt jij meer informatie over de palliatieve zorg en hoe dit in zijn werk gaat. Ook voor andere soorten zorg kun je hier overigens terecht. Uiteraard kun je ook langsgaan bij één van de vele vestigingen.