Momenteel lijden miljoenen mensen aan seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Gelukkig voor sommigen doen hun infecties vrijwel helemaal niets. Helaas voor velen beangstigen hun SOA’s hen fysiek, psychologisch en sociaal. Onder de verschillende gênante en pijnveroorzakende soa’s, zijn er drie waar je heel voorzichtig mee moet zijn waardoor een soa test kopen raadzaam kan zijn.

HPV

Humaan papillomavirus (HPV) infecteert de huid en slijmvliezen. Van HPV is bekend dat het veel meer schade aanricht bij vrouwen dan bij mannen. Hoewel de meeste HPV-typen geen significante schade aan hun gastheren veroorzaken, veroorzaken sommige typen wrattenvorming en zijn enkele kankerverwekkend. Eigenlijk worden bijna alle gevallen van baarmoederhalskanker toegeschreven aan HPV. Van HPV is ook bekend dat het orofaryngeale, vaginale, penis- en anale kankers kan veroorzaken. HPV-infecties duren meestal één tot twee jaar.

In zeldzame gevallen van langdurige HPV-infectie duurt het ongeveer 10 tot 15 jaar voordat het slachtoffer kanker krijgt. Zelfs voordat kanker zich ontwikkelt, kunnen zich belastende laesies ontwikkelen en in de meeste gevallen brengen deze laesies de vruchtbaarheid in gevaar. Het is goed nieuws dat de moderne SOA-test HPV kan detecteren voordat het virus blijvende schade aanricht.

Contact met de huid van het genitale gebied is de primaire oorzaak van HPV-overdracht. HPV kan effectief worden gedetecteerd door middel van uitstrijkjes. Deze maken een vroege genezing van de ziekte mogelijk voordat kanker zich ontwikkelt. Om kanker te voorkomen, worden huidige zweren operatief verwijderd. Mensen die vaak seks hebben, worden aangemoedigd om eens in de zes maanden routinematig een SOA-test voor HPV te doen. Deze SOA-test is een veel grotere noodzaak voor vrouwen.

Herpes

Herpes wordt veroorzaakt door het herpes simplex-virus (HSV). Het virus bevindt zich meestal in de geslachtsdelen en de baarmoederhals. Herpes is een langdurige aandoening, maar de meeste HSV-dragers vertonen geen symptomen en hebben dus ook geen last van het virus. Genitale blaren en zweren in de mond zijn de gemakkelijkst herkenbare symptomen van herpes. In veel gevallen duurt het maanden of jaren na infectie voordat deze symptomen duidelijk worden. Pijn bij het plassen, vaginale afscheiding en koorts gaan meestal gepaard met zweren en blaren tijdens een herpesuitbraak of primaire infectie. Herpes is een terugkerende ziekte en symptomen van terugkerende infectie omvatten rode blaren in de geslachtsdelen, dijen en rectum.

Herpes kan worden overgedragen via orale, anale of vaginale seks. Hoewel een HSV-drager geen symptomen vertoont, kan hij toch herpes doorgeven. Omdat herpes lang duurt voordat zichtbare symptomen optreden, is het zeer raadzaam om eens in de zes maanden een SOA-testkit te gebruiken om bij positieve uitslag onmiddellijk medicatie toe te passen. Momenteel is er geen medicijn bekend dat het lichaam volledig van HSV kan bevrijden. Artsen op het gebied van genitale gezondheid schrijven aciclovir of andere antivirale geneesmiddelen voor om de HSV-populatie onder controle te houden of om het opruimen van een uitbraak te versnellen. Om kostbare complicaties te voorkomen, moet u trouw een SOA-testkit kopen en een SOA-thuistest voor herpes ondergaan.

Chlamydia

Chlamydia-infectie is een van de meest gemelde bacteriële infecties. De meeste gevallen van Chlamydia-infectie hebben geen enkel symptoom en veroorzaken geen duidelijke schade. Indien onbehandeld, kan de infectie echter leiden tot bekkenontsteking en later tot onvruchtbaarheid. Met chlamydia geïnfecteerde vrouwen kunnen vaginale bloedingen, buikpijn, koorts en frequent of pijnlijk urineren vertonen. Symptomen voor mannen zijn urethrale ontsteking, brandend plassen, penisafscheiding, gezwollen testikels en koorts. Naast het infecteren van de genitaliën, kan Chlamydia ook de ogen infecteren.

Chlamydia-infectie kan worden overgedragen door vaginale, anale of orale seks. Een besmette moeder kan de ziekte ook doorgeven aan haar pasgeboren baby. Antibiotica, zoals erytromycine en ofloxacine, kunnen de infectie genezen. Om vroege behandeling mogelijk te maken, worden degenen die vaak seks hebben met meerdere partners sterk aangemoedigd om een ​​SOA-thuistest voor chlamydia te ondergaan. De SOA-testkit voor thuis maakt de detectie van Chlamydia mogelijk lang voordat zichtbare symptomen zich manifesteren. Er zijn ook verschillende andere betrouwbare STD-thuistestkits die gemakkelijk beschikbaar zijn voor het grote publiek. Derhalve een bezoek aan Soazelftester.nl