Er zijn diverse situaties waarin het handig is om een container tot je beschikking te hebben. Indien je een container nodig hebt, is het erg belangrijk dat je de juiste soort container huurt. In dit artikel bespreken welke soort containers er zijn en wanneer je welke soort het beste kunt gebruiken. 

Een container voor oud ijzer

Een soort container die erg vaak gebruikt wordt, is een oud ijzer container. Vooral op bouwplaatsen komt deze erg vaak voor. Het verschil met het huren van andere containers is dat je bij een oud ijzer container geld krijgt voor het afval. De prijs per kilo varieert behoorlijk. Echter, tegenwoordig krijg je er al snel meer dan 20 cent per kilo voor. Wanneer je dus 10 ton aan oud ijzer bij elkaar hebt weten te verzamelen, dan levert dit minimaal 2000 euro op. 

Een container voor restafval

Een schrootcontainer huren voor restafval wordt ook door erg veel bedrijven en particulieren gedaan. Zo komt er bijvoorbeeld bij een verbouwing erg veel afval vrij en een schrootcontainer is in dat geval erg handig. Daarnaast hebben bedrijven over het algemeen ook erg veel restafval. Het is in dat geval gunstiger om hier een container voor te huren die eens in de zoveel weken wordt geleegd. 

Huur een container voor bij een verbouwing

Tijdens een verbouwing heb je ook al snel te maken met veel restafval. Het is in dat geval prettig als je al het afval gelijk op kunt bergen. Je gooit het afval in de container en na de verbouwing wordt hij weer opgehaald en geleegd. Wel is het hiervoor van belang dat je zorgt voor de juiste container. Je kunt namelijk niet elk soort afval in elke container gooien. Mocht je toch verkeerd afval in de container gooien, dan kan het zijn dat het bedrijf hier kosten voor in rekening brengt. Dit omdat hen extra werk kost om het afval vervolgens weer te scheiden. Onderzoek daarom vooraf wat voor container je het beste kunt huren en voorkom een vervelende situatie achteraf. Mocht je hier niet helemaal uitkomen dan kun je uiteraard ook contact opnemen met het bedrijf dat de containers verhuurt. Zij kunnen je hier namelijk het beste bij helpen.